Rondom het personeel

Ons kantoor is gespecialiseerd op het gebied van de juridische en fiscale aspecten van personeelsvraagstukken: arbeidsrecht, werknemersverzekeringen en loonheffing. Bij de dienstverlening aan onze cliënten gaat het ons dus "om het personeel".

De dienstverlening van de advocaten van ons kantoor houdt daar echter niet op. De behandeling van vraagstukken op het gebied van het arbeidsrecht, de werknemersverzekeringen of de loonheffing vraagt vaak ook om kennis en deskundigheid op andere rechtsgebieden. De kennis en deskundigheid die de advocaten van ons kantoor nodig hebben om hun cliënten op onze kerngebieden van dienst te zijn, stelt hen in staat om hun cliënten ook op andere gebieden van dienst te zijn. Het gaat dan om werkzaamheden op rechtsgebieden "rondom het personeel".

Om wat van die kennis met u te delen schrijven de advocaten van ons kantoor regelmatig artikelen in de E-mailnieuwsbrief "Actueel rondom het personeel". Daarin beschrijven zij actuele ontwikkelingen op rechtsgebieden "rondom het personeel" waarop zij zelf actief zijn.

U ontvangt de E-mail nieuwsbrief "Actueel rondom het personeel" gratis als u zich daarvoor aanmeldt op onze website.

Aansprakelijkheid

 • Exploitanten van een buitenactiviteit? Opgepast!

  Maandag 6 mei 2013 - Een man loopt voetletsel op bij een buitenactiviteit die hij bij een outdoor exploitant heeft geboekt. De rechtbank oordeelt dat de algemene voorwaarden waarop de exploitant zich beroept, niet van toepassing zijn en ook dat de exploitant ... lees verder.

 • Misbruik elektronische handtekening. Wie betaalt de rekening?

  Donderdag 21 juni 2012 - Als een derde door gebruik van inlogcodes gebruik kan maken van iemands bankrekening, komen de gevolgen van dat onbevoegde gebruik voor rekening van die persoon en niet van de bank. Wat was er aan de hand? Twee broers hebben een handel in ... lees verder.

 • Steiger niet verankerd: stukadoor gaat voor meerdere ankers

  Maandag 17 oktober 2011 - In een procedure kan het heel verstandig zijn om een vordering op meerdere grondslagen te baseren, zodat er ook nog een grondslag voor die vordering overblijft als de rechter er één of meer van verwerpt. Dat blijkt maar weer eens uit ... lees verder.

 • Gevecht tussen taartenmakers

  Donderdag 28 juli 2011 - In Amsterdam is onder de naam "De Taarten Kamer" sinds 2003 een onderneming actief in het bezorgen of afhalen van taarten bij of door bedrijven en particulieren. De taarten kunnen telefonisch worden besteld of via een website met de naam ... lees verder.

 • Hoofd- en onderaannemer aansprakelijk voor schade zzp-er

  Zaterdag 19 maart 2011 - Een ZZP-er zakt bij de uitoefening van zijn werkzaamheden, die hij in opdracht van een aannemer verricht, door een dak en belandt op een betonvloer, als gevolg waarvan hij ernstig letsel oploopt. De kantonrechter oordeelt dat zowel de onderaannemer ... lees verder.

 • Oppassen met pensioenopgave?

  Dinsdag 19 oktober 2010 - Piet Peeters is vanaf 1 november 1982 tot 1 juni 2008 werkzaam geweest bij ABC BV, waar hij het in 2001 tot general manager schopt. Via zijn werkgever had hij een pensioenverzekering lopen bij AeLe NV. Dit pensioen bestond uit een basispensioen en ... lees verder.

 • Een slippertje maken: wie is aansprakelijk?

  Woensdag 28 juli 2010 - Huub ging een keer met Annette naar de sauna. Ze hadden zelf geen spullen bij zich, maar tegen betaling konden ze gebruik maken van een badjas en een handdoek. Badslippers zaten daar niet bij. Niet duidelijk was of Huub en Annette naar badslippers ... lees verder.

 • Onrechtmatig gehandeld door (te) lichtvaardig aangifte doen van oplichting?

  Maandag 2 november 2009 - De firma Mignon exploiteert in Amsterdam een DA-drogisterij. Mevrouw Steen is bij deze drogisterij vaste klant. Op een dag vraagt mevrouw Steen aan de cassiëre om een aantal cosmeticaproducten te mogen ruilen, waarbij zij een kassabon van enkele ... lees verder.