Belemmeringsverbod WAADI bij zzp’-er

Jaar en kwartaal
2023, 2e kwartaal
Nummer
12
Een uitzendbureau had een zzp’-er ter beschikking gesteld aan een cliënt van het uitzendbureau. Daarvoor had het uitzendbureau een vergoeding bedongen van de zzp’-er. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft geoordeeld dat het uitzendbureau dat niet mocht doen omdat het in strijd is met de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs. Die wet geldt niet alleen voor het ter beschikking stellen van werknemers maar onder voorwaarden ook voor zzp’-ers. 

Het gerechtshof leidt de voorwaarden af uit een arrest dat de Hoge Raad had gewezen ten aanzien van het verbod om te belemmeren dat de ter beschikking gestelde arbeidskracht na afloop van de terbeschikkingstelling een arbeidsverhouding met de inlener aangaat.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.