Herijking van rol van partijbedoeling bij kwalificatie van arbeidsovereenkomst

Jaar en kwartaal
2020, 3e kwartaal
Nummer
6
De Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad heeft in een conclusie bepleit dat de Hoge Raad zich opnieuw uitspreekt over de vraag in hoeverre de bedoeling van partijen om een arbeidsovereenkomst te sluiten een rol speelt bij de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst. Als de Hoge Raad terugkomt op eerdere jurisprudentie volgens welke de bedoeling van partijen, afhankelijk van de maatschappelijke positie van partijen, een doorslaggevende rol speelt bij de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst, kan dit belangrijke gevolgen hebben voor de mogelijkheid om schijnzelfstandigheid te bestrijden. Vaker dan nu zullen zzp’ers dan kunnen worden aangemerkt als werknemers.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.