Jurisprudentie Centrale Raad van Beroep ten aanzien van overgang van onderneming (Ziektewet en WGA)

Jaar en kwartaal
2021, 3e kwartaal
Nummer
5
De Centrale Raad van Beroep heeft twee uitspraken gedaan over de vraag of sprake is van de overgang van een hele onderneming (in welk geval de WGA-uitkering van een (ex-) werknemer van die onderneming moet worden betaald door de overnemende partij) dan wel de overgang van een deel van een onderneming (in welk geval de WGA-uitkering door de overdragende partij moet worden betaald).

Waar de Centrale Raad van Beroep in 2019 had bepaald dat deze vraag in sociaalverzekeringsrechtelijke zin moest worden beantwoord (dat wil zeggen: vanuit het perspectief van de overdragende partij, om vervolgens beslissend te achten dat de overdragende partij na de overgang als werkgever was blijven bestaan), beantwoordt de Centrale Raad van Beroep de vraag of sprake is van de overgang van een hele onderneming dan wel een deel van de onderneming nu toch weer aan de hand van arbeidsrechtelijke criteria, namelijk aan de hand van de vraag of bij de overgang sprake is van identiteitsbehoud van hetgeen is overgedragen.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.