NOW-4 en diverse NOW

Jaar en kwartaal
2021, 3e kwartaal
Nummer
1
Voor het derde kwartaal van 2021 geldt een nieuwe versie van de NOW: de NOW-4. Deze is grotendeels in overeenstemming met de vijfde tranche van de NOW-3, zoals die in het tweede kwartaal van 2021 gold. Het belangrijkste verschil is dat het omzetverlies (ook als dat meer is) niet voor meer dan 80% in aanmerking wordt genomen. De regering heeft aangekondigd dat de steunmaatregelen na het derde kwartaal van 2021 eindigen, zodat er geen NOW-5 meer zal komen.

Opnieuw geeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan in welke gevallen het UWV in bezwaar tegemoetkomingen aan werkgevers kan doen "in de geest van de regeling” van de NOW. Hoewel de Minister blijft benadrukken dat het UWV daarbij steeds een individuele beoordeling doet, lijkt het ondenkbaar dat niet elke werkgever die in soortgelijke omstandigheden verkeert daar een beroep op kan doen.

In een geschil tussen FNV en Wibra heeft de kantonrechter geoordeeld dat Wibra niet in strijd met de wet, de cao of met goed werkgeverschap handelde door werknemers met een min-max contract (flexibel werken op grond van de cao retail non food, dat wil zeggen met een bandbreedte van plus of min 35% op het overeengekomen aantal uren per week) de minuren die tijdens de lockdown waren ontstaan na de lockdown te laten inhalen.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.