Stand van zaken wetsvoorstel RIV-toets door arbeidsdeskundigen

Jaar en kwartaal
2022, 4e kwartaal
Nummer
9
Bij de Tweede Kamer is al geruime tijd een wetsvoorstel aanhangig dat een einde moet maken aan het opleggen van loonsancties wegens een (in de ogen van het UWV) verkeerd vastgestelde belastbaarheid van de werknemer door de bedrijfsarts. Ongeveer een kwart van de loonsancties is op deze grond gebaseerd. Onduidelijk was hoe de nieuwe regering ten opzichte van dit wetsvoorstel stond.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een brief aan de Tweede Kamer verzocht om de behandeling van het wetsvoorstel voort te zetten. Daarbij wordt aangegeven dat het UWV niet eerder dan per 1 juli 2023 in staat is het wetsvoorstel uit te voeren.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.