Verhaal op eigenrisicodrager WGA van voorschot op aangevraagde WIA-uitkering

Jaar en kwartaal
2021, 4e kwartaal
Nummer
3
Door een wetswijziging wil de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid regelen (al zou het blijkens de toelichting slechts gaan om een verduidelijking) dat voorschotten op een WIA-uitkering die het UWV toekent als de aanvraag voor een WIA-uitkering niet op tijd kan worden behandeld, op de WGA-eigenrisicodrager verhaald kunnen worden. Maar zonder dat eerst door het UWV is vastgesteld dat überhaupt recht bestaat op een WGA-uitkering (en geen IVA-uitkering) en dat de werkgevers als eigenrisicodrager het financiële risico van betaling van de WGA-uitkering draagt, is een besluit tot verhaal van het voorschot op de eigenrisicodrager onvoldoende onderbouwd.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.