Flexibele arbeidsovereenkomsten worden nog aantrekkelijker dan ze nu al zijn. Zorg " /> Flexibele arbeidsovereenkomsten worden nog aantr" /> Flexibele arbeidsovereenkomsten worden nog aantrekkelijker dan ze nu al zijn. Zorg " />

Welke tips en waarschuwingen kunnen aan werkgevers worden gegeven?

Welke tips en waarschuwingen kunnen aan werkgevers worden gegeven?
Datum: 00-00-0000
Uitgavejaar en uitgavenummer: 1996 / 3

Uitspraak

  1. Flexibele arbeidsovereenkomsten worden nog aantrekkelijker dan ze nu al zijn. Zorg echter zeker in dit geval voor goede overeenkomsten, zodat er geen opzegging van de arbeidsovereenkomst nodig is als er onvoldoende werk is!

  2. Begin een arbeidsverhouding zoveel mogelijk met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en een proeftijd. De arbeidsovereenkomst kan in die gevallen eindigen zonder opzegging.

  3. Het detacheren van personeel wordt door verwachte wetswijzigingen gemakkelijker. Het inlenen van personeel verlegt het ontslagprobleem naar degene die detacheert.

  4. Tot 1 augustus a.s. is het oude regime nog van toepassing. "Latente" ontslag-gevallen kunnen beter voordien worden afgedaan.

  5. Het belang van goede arbeidsovereenkomsten en zorgvuldig opgebouwde personeelsdossiers in ontslagzaken wordt nog groter dan het nu al is.