Arrest van Hoge Raad over hoge en lage sectorpremie

Jaar en kwartaal
2021, 1e kwartaal
Nummer
8
De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan over de premiedifferentiatie op basis van de aard van de arbeidsovereenkomst, zoals die tot 1 januari 2020 gold in vijf sectoren waarin sprake was van seizoenswerkloosheid. Een werkgever in de agrarische sector had de lage premie toegepast op werknemers die in dienst waren genomen voor de duur van anderhalf jaar dan wel voor onbepaalde tijd en waarmee was afgesproken dat in de eerste zes maanden meer gewerkte uren extra zouden worden betaald en minder gewerkte uren niet zouden worden betaald. Volgens de Hoge Raad moest in het eerste halfjaar de hoge premie worden toegepast en daarna de lage premie.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.