Status Werkwijzer Poortwachter

Jaar en kwartaal
2024, 2e kwartaal
Nummer
8

Bronnen:

 

 De Centrale Raad van Beroep heeft in een uitspraak aangegeven wat de status is van de Werkwijzer Poortwachter die het UWV hanteert bij het opleggen van loonsancties. 

In de Werkwijzer is vermeld dat deze primair een interne functie heeft, maar dat deze door het UWV op de website is geplaatst met het doel aan werkgevers en werknemers een richtlijn te geven voor de aanpak re-integratie en om hen meer voorspelbaarheid te bieden op de uitkomst van toetsing door het UWV. 

De Werkwijzer Poortwachter is daarmee geen bron van verplichtingen voor de werkgever. Aan de Werkwijzer mogen werkgevers daartegenover wel het vertrouwen ontlenen dat het UWV zal handelen conform hetgeen in de Werkwijzer is gesteldVerder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.