Vierde wijziging NOW-1 en NOW 2

Jaar en kwartaal
2020, 3e kwartaal
Nummer
1
Bij een brief van 22 juni 2020 heeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de "Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid” aan de Tweede Kamer gestuurd. Eerder had de Minister over de hoofdlijnen van deze "NOW-2” al mededelingen gedaan in brieven aan de Tweede Kamer van 28 mei 2020 en 29 mei 2020. De NOW-2 wordt de opvolger van de "Tijdelijke noodmaatregel overbrugging tot behoud van werkgelegenheid”. Op grond van deze maatregel konden werkgevers die door de coronacrisis vanaf 1 maart 2020 te maken hadden met een omzetdaling van tenminste 20% een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen over de maanden maart, april en mei 2020. De NOW-2 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden juni, juli, augustus en september 2020.

In de Regeling wordt ook een vierde wijziging aangebracht in de "Tijdelijke noodmaatregel overbrugging tot behoud van werkgelegenheid” die meteen ook wordt omgedoopt tot "Eerste  tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid” (hierna: NOW-1) (NOW).

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.