Re-integratieverplichting bij marginale belastbaarheid

Jaar en kwartaal
2023, 3e kwartaal
Nummer
7

In de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep wordt van een werkgever vereist dat hij ook (tenminste enige) re-integratie-inspanningen pleegt als een arbeidsongeschikte werknemer zogenaamde "marginale mogelijkheden” heeft. Alleen als een werknemer in het geheel "geen benutbare mogelijkheden” mag de werkgever van het plegen van re-integratie-inspanningen afzien. De grens voor "geen benutbare mogelijkheden” ligt echter hoog.

De rechtbank Oost-Brabant heeft nu bepaald dat het UWV geen loonsanctie mocht opleggen aan een werkgever die geen re-integratie-inspanningen had gepleegd ten opzichte van een werknemer met slechts "marginale mogelijkheden”, maar zonder dat sprake was van "geen benutbare mogelijkheden”. De reden hiervan is dat de verzekeringsarts bezwaar en beroep zich schaart achter het standpunt van de bedrijfsarts, die had gesteld dat de werknemer niet kon re-integreren.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.