Verplichte certificering voor het ter beschikking stellen van arbeidskrachten

Jaar en kwartaal
2022, 3e kwartaal
Nummer
2
Om malafide uitzendbureaus te bestrijden, komt er een verplichte certificering voor uitzendbureaus. Een private instelling zal worden opgericht, die de status van zelfstandig bestuursorgaan krijgt en die moet zorgen voor een normenkader waaraan de te certificeren uitzendbureaus voldoen. Ook de controle zal in handen worden gelegd van private instellingen.

De verplichte certificering gaat gelden voor het ter beschikking stellen van arbeid in de zin van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI). Er komt daarbij geen uitzondering voor ondernemingen die maar in beperkte mate arbeidskrachten ter beschikking stellen. Het zal inleners verboden zijn om arbeidskrachten ter beschikking te laten stellen door een werkgever die niet gecertificeerd is.

Een wetsvoorstel dat de verplichte certificering regelt is voor internetconsultatie gepubliceerd. Op zijn vroegst begin 2025 zal het stelsel van de verplichte certificering worden ingevoerd.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.