Wijziging besluit IKV

Jaar en kwartaal
2023, 3e kwartaal
Nummer
16
De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil een (nog niet ingevoerd) besluit wijzigen, waarin wordt gedefinieerd wanneer sprake is van een inkomstenverhouding. Dit begrip speelt een rol bij de aangifte loonheffingen die namelijk per inkomstenverhouding moeten worden gedaan. 

De wijziging moet een probleem oplossen dat in de praktijk wordt ervaren als werkgevers uitkeringen van het UWV aan de werknemer betalen, zoals bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof. 

Ook wordt geregeld dat de aangifte loonheffingen in een andere inkomstenverhouding moet worden aangegeven zodra een verlengde arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege geacht wordt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te zijn.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.