Plan voor nieuw wijze van uitvoeren van arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door UWV

Jaar en kwartaal
2021, 2e kwartaal
Nummer
8
In een brief aan de Tweede Kamer geeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan hoe het UWV zal proberen om arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen te blijven doen, ondanks een aanhoudend tekort aan verzekeringsartsen. De arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen zullen worden uitgevoerd in sociaal-medische centra, waar niet-artsen de beoordelingen doen onder verantwoordelijkheid van een verzekeringsarts. Het UWV zal daarmee in twee districten gaan experimenteren.

Eerstejaars Ziektewetbeoordelingen zullen bij wijze van proef alleen worden uitgevoerd als de verzekeringsarts denkt dat de beoordeling tot het einde van de Ziektewetuitrkering aanleiding kan geven, of pas in het tweede ziektejaar op het moment dat de verzekeringsarts denkt dat de beoordeling tot het einde van de Ziektewetuitkering aanleiding kan geven. Verder zal ook bij eerstejaars Ziektewetbeoordelingen worden geëxperimenteerd met eerstejaars Ziektewetbeoordelingen.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.