Vanaf 1 oktober 2022 vereenvoudigde WIA-beoordeling 60-plussers

Jaar en kwartaal
2022, 4e kwartaal
Nummer
1
Per 1 oktober 2022 is de eerder door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangekondigde vereenvoudigde beoordeling van de aanvraag voor een WIA-uitkering van werknemers die 60 jaar of ouder zijn, in werking getreden.

Werknemers die voor deze vereenvoudigde WIA-beoordeling in aanmerking komen, ontvangen in beginsel zonder verzekeringsgeneeskundige beoordeling een WGA-uitkering, berekend naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 80-100%. Die WGA-uitkering komt dan niet voor rekening van de werkgever.

De getroffen regeling, waarvan de Minister erkend heeft dat hij in strijd is met de wet, leidt in de praktijk dat de nodige vragen.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.