Aansprakelijkheid van adviseur voor aansluiting bij (juiste) bedrijfspensioenfonds

Jaar en kwartaal
2021, 4e kwartaal
Nummer
8
Als een werkgever onverwacht wordt geconfronteerd met onverwachte premieheffing door een bedrijfstakpensioenfonds dat stelt dat de werkgever verplicht aangesloten is bij dat bedrijfstakpensioenfonds, zijn de financiële gevolgen voor de werkgevers vaak groot. Werkgevers die op deze wijze met premienota’s van het bedrijfstakpensioenfonds worden geconfronteerd stellen soms hun adviseurs aansprakelijk voor de aldus door hen geleden schade. 

De vraag of deze adviseur aansprakelijk is voor de door de werkgever geleden schade is afhankelijk van de omstandigheden. In twee recente uitspraken wordt door rechtbanken tot verschillende uitspraken te komen. Een grote verzekeringsmakelaar werd wel aansprakelijk gehouden en een klein administratiekantoor niet. De zorgplicht die op de één drukte was veel omvangrijker dan die welke op de ander drukte.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.