Geen loonsanctie ondanks verkeerd advies bedrijfsarts

Jaar en kwartaal
2022, 1e kwartaal
Nummer
6
De rechtbank Oost-Brabant heeft een uitspraak gedaan waarin zij zich op het standpunt stelt dat een werkgever niet zonder meer verantwoordelijk kan worden gehouden voor de juistheid van de adviezen van de bedrijfsarts. Het zou volgens de rechtbank in strijd zijn met de wettelijke bepaling volgens welke bij het opleggen van een loonsanctie moet worden beoordeeld of de werkgever in redelijkheid heeft kunnen komen tot de verrichte re-integratieactiviteiten om de werkgever verantwoordelijk te achten voor de adviezen van de bedrijfsarts, ook als er voor de werkgever geen redenen waren om te twijfelen aan de juistheid van die adviezen.

Het standpunt van de rechtbank Oost-Brabant wijkt af van de Beleidsregels beoordelingskader Poortwachter en van de vaste jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.