Gelijke behandeling werknemer payrollbedrijf

Jaar en kwartaal
2015, 2e kwartaal
Nummer
5

Bronnen

  • Wetgeving voor gelijke behandeling werknemers payrollbedrijf, www.sconline.nl 5 maart 2015


Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt volgens zijn woordvoerder met wetgeving die er voor moet zorgen dat werkgevers werknemers die zijn ingehuurd door een payrollbedrijf en het eigen personeel gelijk behandelt. Minister Asscher komt met wetgeving daartoe, bevestigt zijn woordvoerder. 

De minister reageerde in De Telegraaf op een radiospotje van payrollbedrijf Tentoo, waarin de indruk wordt gewekt dat de nieuwe regels uit de Wet werk en zekerheid via een payrollconstructie ontweken kunnen worden. De wet wordt in de spot "het hoofdpijndossier van 2015” genoemd. Volgens de minister zou dit "schunnig” zijn.

Met het aangekondigde wetsontwerp zou de regering een in 2014 aangenomen Kamermotie uitvoeren, waarin de regering wordt opgeroepen te zorgen voor gelijke behandeling bij de arbeidsvoorwaarden tussen payrollwerknemers en eigen werknemers. Volgens de nieuwe wet zou er geen verschil meer mogen zijn tussen secundaire arbeidsvoorwaarden.

Per 1 januari 2015 is door een wijziging van het Ontslagbesluit al een einde gemaakt aan ongelijke behandeling bij ontslag. In de Wet werk en zekerheid wordt deze lijn doorgetrokken.