Jobcarving

Jaar en kwartaal
2022, 1e kwartaal
Nummer
7
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft geoordeeld dat van een werkgever in het concrete geval kon worden verlangd dat hij onderzoekt of het mogelijk is om taken van bestaande functies af te splitsen om vervolgens een deel van deze taken als afzonderlijke functie aan een arbeidsongeschikte werknemer aan te bieden. Over het bestaan van deze verplichting tot "jobcarving” is in het verleden wel anders geoordeeld, maar de verplichting is wel te baseren op de Beleidsregels beoordeling Poortwachter van het UWV. Deze Beleidsregels zijn eerder door de Centrale Raad van Beroep aanvaard als in overeenstemming met de wet.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.