Loonkostenvoordeel bij overgang van onderneming

Jaar en kwartaal
2022, 2e kwartaal
Nummer
7
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft bepaald dat een werkgever bij de wijziging van de rechtsvorm van een eenmanszaak in die van een vennootschap onder firma met de echtgenote van de eigenaar van de eenmanszaak, het recht op loonkostenvoordeel niet verloor omdat het feit dat sprake is van de overgang van een onderneming betekent dat de lopende dienstbetrekking blijft bestaan.

Het gerechtshof vernietigde daarbij een uitspraak van de rechtbank Gelderland, die van mening was dat het recht op loonkostenvoordeel van de werkgever per inhoudingsplichtige moest worden bekeken, waarbij de eenmanszaak en de vennootschap onder firma als van elkaar te onderscheiden inhoudingsplichtigen moeten worden gezien.

Hopelijk zal de Hoge Raad nog in cassatie over deze zaak oordelen, zodat duidelijkheid ontstaat over het recht op loonkostenvoordeel bij de overgang van onderneming.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.