Maatregelen tot behoud van banen in verband met de coronacrisis

Jaar en kwartaal
2020, 2e kwartaal
Nummer
1
De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de bestaande regeling voor werktijdverkorting met ingang van 17 maart 2020, 18:45 uur ingetrokken. De regeling wordt binnenkort vervangen door een andere regeling: de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW). Doel van deze regeling is om werkgevers door de coronacrisis te loodsen en banen te behouden.

De regeling zal voorzien in een tegemoetkoming in de loonkosten van werkgevers van maximaal 90% van de loonsom. De uiteindelijke tegemoetkoming is afhankelijk van de hoogte van het omzetverlies, dat minimaal 20% dient te zijn. De regeling werkt met een voorschot (van tenminste 80%) op basis van het verwachte omzetverlies en een eindafrekening, waarbij de definitieve tegemoetkoming wordt vastgesteld aan de hand van het uiteindelijke omzetverlies. 

Werkgevers die de tegemoetkoming ontvangen moeten hun personeel in dienst houden. Als de loonsom daalt, dan leidt dit tot een lagere tegemoetkoming.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.