Normering werkgebonden personenmobiliteit

Jaar en kwartaal
2022, 3e kwartaal
Nummer
10
De regering bereidt regelgeving voor waardoor grote werkgevers (vanaf 100 werknemers) vanaf 1 januari 2023 worden verplicht om jaarlijks opgave te doen van gegevens betreffende de reizen (woon-werkverkeer en zakelijke reizen) van hun werknemers. Onder meer moet dan opgave worden gedaan van het totale aantal gereisde kilometers, de wijze van vervoer en de bij het reizen met eigen vervoer gebruikte brandstof of energiebron. Doelstelling is om werkgevers er toe aan te zetten om te zorgen voor minder CO2-emissie als gevolg van zakelijke reizen van hun werknemers. 

Als in 2025 niet blijkt dat de CO2-emissie van zakelijke reizen door werknemers niet zodanig is gedaald dat de doelstelling in het Klimaatakkoord voor 2030 gehaald zal worden, zal in 2026 een wettelijke norm in werking treden die grote werkgevers verbiedt om werknemers zakelijke reizen te laten ondernemen als deze leiden tot een jaarlijkse CO2-emissie die boven een nog vast te stellen wettelijke norm ligt.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.