Seksuele intimidatie en geweld

Jaar en kwartaal
2022, 1e kwartaal
Nummer
9
In een brief aan de Tweede Kamer heeft de regering aangegeven welke maatregelen zullen worden getroffen om het probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld aan te pakken. Er is een regeringscommissaris benoemd die de aanpak van het probleem moet versterken en een cultuurverandering moet aanjagen.

Verder wordt toegewerkt naar een nationaal actieplan.  Verder zullen bestaande maatregelen tegen het licht worden gehouden, waarbij met name aandacht zal worden gegeven aan de vertrouwenspersoon. Een initiatief wetsvoorstel van Groen Links om de aanstelling van vertrouwenspersonen wettelijk verplicht te stellen, zal daarbij worden betrokken.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.