Stand van zaken wetsvoorstel RIV-toets UWV door arbeidsdeskundigen

Jaar en kwartaal
2023, 1e kwartaal
Nummer
4
Bij de Tweede Kamer is sinds 2020 een wetsvoorstel aanhangig dat uitvoering moet geven aan de toezegging van de vorige regering om een einde te maken aan loonsancties die het gevolg zijn van een beoordeling van de belastbaarheid van de werknemer door de verzekeringsarts van het UWV die afwijkt van de beoordeling die eerder gedaan was door de bedrijfsarts.  

De behandeling van het wetsvoorstel heeft lange tijd stilgelegen en het was tot voor kort onduidelijk of de nieuwe regering het wetsvoorstel steunde. Nadat was gebleken dat dit laatste wel het geval is, heeft de Tweede Kamer de behandeling van het wetsvoorstel hervat. Het UWV heeft aangegeven dat het wetsvoorstel niet eerder dan per 1 juli 2023 kan worden uitgevoerd.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.