Toepassing van ketenregeling bij opvolging van drie arbeidsovereenkomsten met werkgever door vierde arbeidsovereenkomst met payrollbedrijf

Jaar en kwartaal
2020, 1e kwartaal
Nummer
7
Als een werkgever geen mogelijkheden meer heeft om nog een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd te sluiten zonder dat van rechtswege een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat, dan kan de werknemer ook niet alsnog via een payrollbedrijf of uitzendbedrijf worden ingeleend, ondanks de meer uitgebreide mogelijkheden tot het sluiten van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd die die bedrijven hebben (of voor wat betreft payrollbedrijven: hadden). In een beschikking van 21 februari 2020 heeft de Hoge Raad bepaald dat de beschermende werking van een Europese Richtlijn dan met zich meebrengt dat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd  ontstaat met de werkgever (niet met het payrollbedrijf of uitzendbedrijf).Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.