Verhaal door UWV van niet betaalde WGA-uitkering op werkgever die geen eigenrisicodrager is

Jaar en kwartaal
2021, 2e kwartaal
Nummer
5
Indien door een werkgever die eigenrisicodrager voor de WGA is een onderneming wordt overgedragen aan een werkgever die geen eigenrisicodrager voor de WGA is, gaat het risico van betaling van de WGA-uitkering van een ex-werknemer over op de werkgever die de onderneming verkrijgt. Als het UWV de WGA-uitkering betaalt, mag het UWV echter geen verhaal plegen op deze werkgever, omdat de wet alleen voorziet in een bepaling die het UWV het recht geeft om verhaal te plegen op een werkgever die eigenrisicodrager is. Het UWV kan wel verhaal plegen op de bank of verzekeraar die garant stond voor de werkgever die de onderneming heeft overgedragen.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.