Werkgevers moeten bij aangifte loonheffing de reden voor het eindigen van de arbeidsovereenkomst vermelden

Jaar en kwartaal
2020, 2e kwartaal
Nummer
9
Vanaf 1 januari 2020 moet de werkgever bij de aangifte loonheffing in voorkomend geval aangeven op welke wijze een arbeidsovereenkomst is geëindigd. 

Werkgevers die een ontslag op staande voet geven en vervolgens met de werknemer onderhandelen over een beëindiging met wederzijds goedvinden, dienen er alert op te zijn dat die onderhandelingen worden afgerond voordat de aangifte loonheffing met de code ter zake van de wijze van eindigen van de arbeidsovereenkomst wordt gedaan. 

Als het UWV eenmaal is gewezen op het feit dat een ontslag op staande voet is gegeven, is de toekenning van een WW-uitkering (die doorgaans van groot belang is om tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te kunnen komen) een stuk minder zeker. Het wordt dan moeilijker om met wederzijds goedvinden te komen tot de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.