Wijziging WW-premiedifferentiatie

Jaar en kwartaal
2022, 1e kwartaal
Nummer
1
Werkgevers kunnen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 alsnog de lage WW-premie claimen als sprake is geweest van een tijdelijke uitbreiding van uren binnen een bestaande arbeidsovereenkomst. Daartoe kunnen zijn correctieberichten indienen om de eerdere aangiften loonheffing te corrigeren.

Met ingang van 1 januari 2023 zal een extra eis gaan gelden voor het claimen van de lage WW-premie, namelijk dat binnen één arbeidsovereenkomst in verschillende perioden maar sprake is van één arbeidsovereenkomst. Er komen uitzonderingen voor eenmalige tijdelijke uitbreidingen van de arbeidsomvang, structurele aanpassingen van de arbeidsomvang en eenmalige verminderingen van de arbeidsomvang.

Ook per 1 januari 2023 zal voortaan sprake zijn van een oproepovereenkomst (en dus geen lage WW-premie) als de vaste arbeidsomvang niet in de arbeidsovereenkomst zelf is vastgelegd. Daarentegen wordt geregeld dat arbeidsovereenkomsten met een verschillende arbeidsomvang in verschillende perioden geen oproepovereenkomsten zijn (al geldt dan wel de hoge WW-premie).

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.