Wijziging vermindering gedifferentieerde premie Werkhervattingskas bij regres Ziekte-wetuitkering

Jaar en kwartaal
2021, 2e kwartaal
Nummer
7
In een concept-besluit tot wijziging van het Besluit Wfsv, dat voor internetconsultatie is gepubliceerd, heeft de regering een wijziging voorgesteld van de regeling betreffende de gevolgen voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas van het nemen van regres door het UWV ter zake van de betaalde Ziektewetuitkering.  De nieuwe regeling, die met ingang van 2023in werking moet treden, houdt in dat het UWV de werkgever volledig compenseert voor de gevolgen die de Ziektewetuitkering heeft voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas van de werkgever, zodra door het UWV tot aansprakelijkstelling wordt overgegaan.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.