Wijzigingen premiedifferentiatie WW

Jaar en kwartaal
2023, 3e kwartaal
Nummer
5
In een brief aan de Tweede Kamer heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid medegedeeld dat een aantal voorgenomen aanscherpingen van de regelgeving op het gebied van de premiedifferentiatie in de WW niet door zullen gaan. De minister vindt de wijzigingen bij nader inzien te complex. 

Door het niet doorgaan van deze wijzigingen hebben werkgevers meer mogelijkheden om flexibiliteit te realiseren binnen een vast arbeidscontract, met  behoud van de lage premie:
  • Een tijdelijke uitbreiding van uren binnen een vast arbeidscontract kan onder omstandigheden nu plaatsvinden met behoud van de lage premie.
  • Het is mogelijk om in een vast arbeidscontract voor verschillende loontijdvakperiodes een verschillende vaste arbeidsomvang overeen te komen met behoud van de lage premie.

Verder lezen?

De bovenstaande tekst is een beknopte versie van het artikel. De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het arbeidsrecht abonnement© met een plus abonnement of top abonnement. U kunt hieronder inloggen om het artikel te lezen.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het arbeidsrecht abonnement© of kunt u uw bestaande abonnementsvorm wijzigen.

Indien u deelnemer aan het arbeidsrecht abonnement© bent, kunt u hieronder inloggen om het artikel te lezen.